Kroonplein-Collectief

Het nieuwe winkelen in Lemelerveld

Wat is het Kroonplein-Collectief ? 

Lemelerveld is een dorp met ruim 4000 inwoners, een rijk maatschappelijk en sportief verenigingsleven en een groot aantal bedrijven met veel werkgelegenheid. Een prettig dorp om in te wonen, werken en leven.

Door het vertrek van de bank, een kantoor boekhandel en kledingwinkel is er serieuze leegstand ontstaan rondom het vernieuwde Kroonplein. Het traditionele winkelaanbod is dus tanende. Aan de andere kant zijn er tal van nieuwe (kleinere) bedrijven die over het algemeen hun gespecialiseerde diensten aan een klein deel van de markt aanbieden.

Het Kroonplein-Collectief heeft als doel om nieuwe impulsen aan het winkelgebied in Lemelerveld te geven door leegstaande gebouwen op een andere manier te gebruiken dan een traditionele winkel. De (winkel)ruimte wordt gezamenlijk door de ondernemers gebruikt en voor de personele ondersteuning wordt onder andere gebruik gemaakt van kandidaten van Lemelerveld Werkt!. Een project dat al een jaar loopt en mensen helpt die vanwege de participatiewet weer aan de slag kunnen.

 

Momenteel worden tal van ideeen onderzocht en besproken met potentiele deelnemers. Essentie is dat 'nieuw winkelen' ontwikkeld wordt voor partijen (kleine ondernemers, zzp-ers in nichemarkt) voor wie het niet mogelijk is om alleen en zelfstandig een winkel te runnen.